Mede namens de LGBT community, onze vrienden en alle vrijwilligers wil het LGBT platform u uitnodigen om samen de PRIDE month Suriname 2017 af te sluiten. In deze laatste week zijn er nog enkele activiteiten die u niet mag missen.

 

Regenboogvlag

Het zal u vast opgevallen zijn dat er ook dit jaar weer tal van regenboogvlaggen zijn uitgehangen. Gedurende de PRIDE month hebben steeds meer bedrijven, organisaties en huishoudens publiekelijk laten blijken dat zij sympathiseren met de LGBT community in hun strijd voor gelijke rechten en acceptatie in een inclusieve samenleving.

Als u de vlag nog niet uitgehangen had kan dat alsnog!

Mocht u nog niet in het bezit zijn van een regenboogvlag, dan kunt u die kopen voor slechts SRD50 bij de volgende verkooppunten:
– Brakke (Keizerstraat
– Brakke (Hermitage mall, unit
– Brakke (Maretraite mall, unit
– Onze Vlag (Dr. S. Redmondstraat

!Tip: als u de vlag goed bewaart, kun u het volgend jaar weer gebruiken.

 

Uitnodiging Opening Expositie “ME”

Hierbij nodigt Parea Suriname u uit voor de opening van de expositie”ME” op 26 oktober 2017 om 19:00u in Fort Zeelandia.

In de maatschappij is er heel veel verwarring en onbegrip voor de LGBT-gemeenschap en in het bijzonder transgenders. De maatschappij is al redelijk gewend aan gays, lesbiennes en biseksuelen, maar kan de gemeenschap van transgenders moeilijk plaatsen. Hierdoor wordt deze gemeenschap nog kwetsbaarder en moeilijk geaccepteerd.

Parea Suriname, Urban House Suriname en de fotograaf Kenneth Heesbien hebben de handen in een geslagen en hebben de Expositie “ME” opgezet.

De expositie “ME” laat portretten zien van transgenders uit twee werelden, namelijk de Europese wereld en de Surinaamse wereld.

Elk portret huisvest drie beelden van 1 persoon. 1 beeld vóór de transformatie, 1 beeld van de getransformeerde en 1 beeld vanuit de fantasie van dezelfde getransformeerde persoon. Deze methode, een portret met drie beelden in één vervat, heet lenticulair.  De bezoeker van deze expositie zal genoodzaakt zijn goed te kijken en niet verward de expositie te verlaten. Deze zelfde verwarring vindt plaats in het dagelijks leven onder de grote groep jongeren in Suriname.

Hopelijk verlaat elke bezoeker deze expositie met een nieuwe kijk op transgenders.

Opening: donderdag 26 oktober om 19:00
Locatie: Fort Zeelandia
Expo: 26 oktober tot en met 31 oktober 2017
Openingstijden Expo:
26 oktober 19:00 – 22:00,
27,28 & 30 oktober van 09:00 – 14:00,
29 oktober 10:00 – 14:00 en
31 oktober van 15:00 – 21:00

 

Q yard

Dit jaar heeft u de primeur om de eerste editie van Q yard bij te wonen. Q yard is het vernieuwde concept van het traditionele slotfeest met een uitbreiding naar 2 stages.

Op het tot ‘Sister House’ (Zus&Zo) omgedoopte podium zullen house en pop dj’s de beste beats uit de dance scene van toen en nu mixen, terwijl onze eigen bigi poku afgewisseld zal worden met urbanbeats en dancehall bij ‘Urban Palms’ (palmentuin). Maar liefst 5 extra dj’s, 8 gogo dansers, 2 mc’s, 1 band en een ruime keus uit foods and drinks moeten deze eerste Q yard tot één groot feest van vrijheid en respect maken. Wij verwelkomen u tot 15.00u met een welkomstdrankje on the house!

Datum: 28 oktober 2017
Tijd: 13.00- 00.00u
Locatie: Zus & Zo en Palmentuin
Toegang: gratis

 

Pride Parade

Een belangrijk onderdeel van Q yard is de jaarlijkse Pride Parade.

Een belangrijk onderdeel van Q yard is de jaarlijkse PRIDE walk. Deze vrolijke, swingende en kleurrijke parade door de historische binnenstad van Paramaribo trekt jaarlijks veel aandacht van de media en publiek. Dit jaar willen wij de organisaties en bedrijven die ons trouw supporten beter zichtbaar maken, zodat zij als voorbeeld kunnen dienen voor de rest van de samenleving.
Wij nodigen bij dezen u, uw medewerkers, uw familie, uw vrienden en andere relaties uit om mee te lopen in deze korte maar gezellige PRIDE walk. Wij zorgen voor een flesje koud water, een brassband, een kawinaband en een dj op wielen. Het enige waar u voor moet zorgen is een uitbundige feeststemming en uw paraplu! …want voor de best ‘gepimpte’ paraplu hebben wij een mooie prijs.

Datum: 28 oktober 2017
Tijd: 15.00- 16.00u
Locatie: Zus en Zo

(reclame-uitingen toegestaan uitsluitend op T-shirts, spandoeken en borden)

Laatste week Pride Month Suriname 2017