02/10/2017 03:26 – Van onze redactie

Van links naar rechts: Raoul Franker, Ruth Sinkeler, Patrick Liesdek en Faisel Tjon A Loi zaterdag tijdens de persconferentie. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO – Tijdens de Pride Month die dit jaar voor het eerst wordt gehouden, zal het platform voor lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders (LGBT) stilstaan bij de ‘trots’ die mensen moeten hebben, ongeacht hun seksuele geaardheid.

“We willen mensen het gevoel geven dat zij zich vooral niet hoeven te schamen voor wie ze zijn. Of je nou hetero bent of lesbienne, gay, biseksueel of transgender, wees trots op wie je bent en wat je doet, dat is ons thema tijdens deze Pride Month.” Dit zei Raoul Franker zaterdag op een persconferentie. Hij is voorzitter van de commissie die de evenementen organiseert en coördineert. Het platform organiseert jaarlijks in oktober activiteiten om de LGBT-bewustwording te bevorderen.

Tot vorig jaar gebeurde dat binnen een week. “Voor een betere spreiding van de activiteiten hebben wij ervoor gekozen om dit jaar een maand lang de activiteiten uit te zetten. In de voorgaande jaren werden veel activiteiten samengepropt in een week, waardoor een heleboel mensen niet konden deelnemen aan deze”, zei Franker. Hij sprak van een gevarieerd programma ongeacht de leeftijd.

Volgens Ruth Sinkeler, die de public relations verzorgt, mag de samenleving niet alleen trots zijn op zichzelf, maar zeker ook als Surinamer dat wij als Caribisch land voorloper zijn op het gebied van acceptatie van LGBT. “In Suriname zijn wij toch nog wat opener naar de LGBT-gemeenschap toe, in vergelijking met de andere landen in de regio. Als land nemen wij hierin het voortouw. Maar dat wil nog niet zeggen dat we ons doel hebben bereikt. Het gaat goed, maar het kan natuurlijk altijd beter.”

Lees meer: Van Pride Week naar Pride Month – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/10/02/van-pride-week-naar-pride-month/#ixzz4wlYjsC2r

VAN PRIDE WEEK NAAR PRIDE MONTH