Parea RUTU Borrel @Tori Oso!

De Coming Out Week is in full swing en Parea organiseert onze bekende netwerkborrel. Iedereen is uiteraard uitgenodigd voor dit event!

14 Oktober 20:00u @ Tori Oso
Live act: Remona Soekari & Daniel Stewart

Pre-Parade-Party

Na de Parea RUTU Borrel, feesten we vanavond door bij de Pre-Parade-Party en opening van de nieuwe locatie van de wekelijkse pinknight op de vrijdag in Su Dong Resort!

Parade en Closing Party

 

Morgen is de grote dag! Toon je jouw support door mee te lopen of langs de route ons toe te juichen?

Na de parade feesten we door bij Zus & Zo, be there or be square!

 

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

 

 

Coming Out Week 2016 is er!

Van vrijdag 07 tot en met zaterdag 15 oktober organiseert het LGBT Platform Suriname de Coming Out Week Suriname en Parea heeft hier uiteraard weer een zeer actieve rol in!

Coming Out Week 2016 is nu al een enorm succes te noemen! Bekijk op de facebook pagina foto’s, filmverslagen en nog veel meer om een impressie te krijgen van de week als je er zelf niet bij kon zijn.

Door de coming out week in Suriname te organiseren, willen wij:

  • Laten zien dat er niks is om te vrezen, voornamelijk bij de naasten van LGBT.
  • De vrees voor het onbekende wegnemen door bekendheid aan LGBT te geven.
  • De weg plaveiden voor zij die nog in de kast zitten en worstelen met hun gevoelens en doodsangsten uitstaan en allerlei nare ervaringen hebben.
  • Levens redden, door zelfmoordpogingen als gevolg van homofobie te voorkomen, door pesterijen te voorkomen bij jeugdigen maar ook volwassenen en door de invloed die de pesterijen kunnen hebben, te verkleinen.
  • Voorkomen dat ouders hun kinderen het huis uitzetten vanwege hun geaardheid en dat deze kinderen thuis- en dakloos worden, uit het onderwijssysteem verdwijnen en in de prostitutie belanden om het hoofd op straat boven water te houden.
  • Voorkomen dat kinderen voor gek verklaard worden en naar de psychiater gebracht worden of in ergere gevallen, naar allerlei pseudo kwakzalvers gebracht worden voor genezing. Gevallen zijn bekend dat meisjes verkracht worden om ze hetero te maken. Dit soort zaken moeten absoluut tot het verleden gaan behoren.
  • Voorkomen dat LGBT uitgescholden, uitgekotst of, erger nog, fysiek worden aangevallen op straat, op school, etc.
Dit doen we middels verschillende soorten activiteiten. Kom ons ondersteunen en met ons bewijzen dat iedereen zichzelf mag zijn!

 

 

Parea RUTU Borrel @Tori Oso!