Parea Suriname en het LGBT Platform Suriname hebben een bezoek gebracht aan buurland Guyana van 27-30 april 2017. Het doel van dit bezoek was om kennis te maken met stakeholders  aldaar.

EU Ambassador to Guyana for Suriname
De afspraak die wij hebben gehad met de EU Ambassador to Guyana for Suriname heeft geresulteerd dat wij in contact moeten staan met Head of Operations en onze vraagstukken bij deze functionaris kunnen neerleggen. 

 

High Commissioner of Canada to Guyana/Haut-commissaire du Canada auprès du Guyana Ambassador to Suriname
Uit het aangename gesprek is concreet naar voren gekomen dat de High Commissioner en zijn administratie achter de doelstellingen van Parea staan en dat er in de toekomst mogelijkheden zijn voor projecten die met hun ondersteuning uitgevoerd zouden kunnen worden.

British High Commissioner to Guyana
Dit relatief korte gesprek was een kennismaking. In Guyana is de British High Commissioner een goede en gewaardeerde supporter van SASOD.

De ambassade van Suriname in Guyana
De ambassadeur was helaas uitlandig en we hebben een informeel gesprek gehad met chef d’affairs en haar staf. Het was een verademing om te bespeuren dat de ambassade achter het werk van Parea en Platform staat. De tijdelijke zaakgelastigde a.i. zal de minister van buitenlandse zaken informeren over het bezoek.

SASOD
Er is met het een gedeelte van het bestuur en programma coördinatoren een intensief onderhoud geweest.
Op de zaterdag zijn wij als “ere-gasten” ontvangen op de maandelijkse activiteit van SASOD. Kennisgemaakt met hun achterban en gemingled.

De delegatie kijkt terug op een succesvolle missie naar Guyana! Alle missies die wij hebben gesproken hebben we informeel uitgenodigd voor de pride walk op zaterdag 28 oktober, de formele uitnodiging zal nog worden opgevolgd.

Reisverslag Guyana