Van 14 tot 19 mei 2017 heeft Juan deelgenomen aan de Salzburg Global LGBT Forum seminar “Session 578: Home: Safety, Wellness and Belonging. Voor deze deelname heeft hij een scholarship gekregen van de Open Society Foundation waar hij  gekozen is via een selectie procedure. Het seminar werd gehouden in “Schloss Leopoldskron”, de thuisbasis van het instituut en vooral bekend van de film “the Sound of Music” welke aldaar is opgenomen.

Het idee achter het seminar is om activisten uit de hele wereld bij elkaar te brengen en te praten over verschillenden thema’s. De activisten werden gekozen op basis van een zo breed mogelijke spreiding op gebied van gender, seksuele oriëntatie, etniciteit, gender identiteit, geografische spreiden en sociale achtergrond.

Hierdoor werden verschillende invalshoeken inzichtelijk.
De opzet van het seminar was dat elke deelnemer een taak van te voren meekreeg. Of deelnemen in een panel, of als moderator of een presentatie verzorgen.

Uit de Caribische regio was ik samen met een dame uit Jamaica vertegenwoordigd. Ik zat zelf in het panel op de laatste dag. Het onderwerp was  “A sense of belonging: Creating communities”.

 

Verslag Salzburg Global LGBT Forum seminar