Bedrijfsleven wil gelijke rechten voor LGBT-werknemers

13/06/2017 16:00 – Van onze redactie

Bedrijfsleven wil gelijke rechten voor LGBT-werknemers

PARAMARIBO – Vertegenwoordigers van het Surinaamse bedrijfsleven willen gelijke rechten voor LGBT-medewerkers en heteroseksuele werkers. Dinsdag tekenen zij daarom de ‘Verklaring van Paramaribo’ in restaurant Spice Quest. De verklaring biedt bedrijven houvast om discriminatie en uitsluiting van groepen zoals de LGBT-gemeenschap tegen te gaan. Dat meldt Parea, de vereniging voor homoseksuele professionals in Suriname, dinsdag in een persbericht.

Vorig jaar juni werd de verklaring in het leven geroepen tijdens de Workplace Prideconferentie. Zestien organisaties zetten toen hun handtekening. “Wij zijn erg verheugd dat wij deze tweede editie kunnen organiseren. Na de eerste ronde hebben wij van een aantal bedrijven veel vragen gekregen om toch nog hun ondersteuning te laten blijken”, zegt Parea-voorzitter Juan Pigot. “Het is geweldig om te zien dat de weg, die wij circa een jaar geleden zijn ingeslagen, een vervolg heeft. Discriminatie op grond van seksuele oriëntatie is overigens verboden volgens het wetboek van strafrecht.”

Gelijke rechten voor LGBT-werknemers  verhogen de productiviteit van bedrijven en hebben een positief effect op het investeringsklimaat in Suriname, vindt Pigot. “Wij hopen echt dat andere bedrijven dat steeds meer gaan inzien. Dit is een stap vooruit voor onze economie”.

 

Bron: http://dwtonline.com/mobiel/?node=414246

Artikel dwtonline.com: Bedrijfsleven wil gelijke rechten voor LGBT-werknemers